Brødet laget på kun frø, vann, fiberhusk og litt olje! Dette er med andre ord et helt glutenfritt brød, som kan nytes av alle og en hver. Det inneholder heller ikke nøtter, og kan derfor spises av nøtteallergikere også. Dersom man skulle være allergisk/ikke like noen av frøene, er det bare å bytte ut med lik mengde av et annet frø. Det høres kanskje rart ut å lage et brød med bare frø, helt uten mel. Dette kan vi takke fiberhusken (psylliumfrø malt til pulver), dette vindunderfrøet inneholder en mengde fiber og har den evnen til å trekke til seg væske, hele ti ganger sin egen vekt. Det er nettopp denne evnen som gjør at hele brødet holder seg sammen. 

I tillegg til å være et brød for alle, er det også riiimlig rikt på proteiner. Alle frøene her inneholder mye proteiner, for ikke å snakke om kostfiber! Dette er virkelig et glutenfritt brød en kan spise med god samvittighet. Brødet passer perfekt med avokado med tomat, agurk eller spirer. Tips: skjær et par skiver og grill skivene på 180 grader 4-5 minutter, så får du herlig sprøtt og varmt brød.

Jeg har skrevet om et lignende brød her på bloggen en gang før, den gang inspirert av «the life-changing loaf of bread» fra bloggen My New Roots. Her har jeg videreutviklet brødet litt mer siden sist, ved å blant annet fjerne mandlene, lønnesirup og salt. Jeg har også tilsatt quinoafrø for ekstra næring, samt gresskarkjerner. Jeg har også gjort oppskriften noe større, da jeg syntes skivene ble så veldig små med den forrige oppskriften. 
glutenfritt brød

Du trenger:

♥ 70 g solsikkefrø
♥ 140 g gresskarkjerner
♥ 90 g linfrø
♥ 225 g havregryn
♥ 4,5 ss chiafrø
♥ 4,5 ss sesamfrø
♥ 85 g quinoafrø (skylt, men ikke kokt)
♥ 4,5 ss fiberhusk 

♥ 6,5 dl lunka vann 
♥ 3 ss nøytral olje

Slik gjør du:

  1. Bland godt sammen alle de tørre ingrediensene i en stor bolle. Hell så oppi vannet og oljen og bland god. Du skal nå få en klissete masse med frø.
  2. Finn fram en brødform og smør den med litt olje/smør. Ha så deigen oppi formen og press det hele ned. Bruk gjerne en sleiv for å forme deigen som et brød.
  3. La brødet stå under et kjøkkenhåndklede i minst 2 timer, men gjerne over natten slik jeg pleier.
  4. Når brødet har stått lenge nok, skrur du på ovnen til 200 grader. Stek brødet på midterste rille i ca 20 minutter.
  5. Ta så brødet ut, snu det på hodet og fjern brødformen. Stek brødet oppned i ca 45 minutter til. Brødet skal høres hult ut når du tapper på undersiden dersom det er ferdig.
  6. La brødet avkjøles på rist før du skjærer i det. Velbekomme!


glutenfritt brødglutenfritt brød  

Add to Favourites